Background Image

Notícies

19.02.2021

La Fundació UE Vic xuta contra l'homofòbia

Article Image

Un any més, com cada 19 de febrer, la Fundació Unió Esportiva Vic se suma a la celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol. L'objectiu d'aquesta jornada és garantir els drets de totes les persones a gaudir d'una pràctica esportiva lliure de qualsevol classe de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Amb motiu d'aquesta data assenyalada, des de l'entitat ausetana es fan ressò de la campanya Xutem contra l'homofòbia i aturem la discriminació LGBTI que promou Federació Catalana de Futbol, juntament amb la Direcció General d'Igualtat i la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física. Des de la FCF volen "animar el sector esportiu, i més concretament el món del futbol i futbol sala, a fer-ne la màxima difusió i denunciar qualsevol mena d'agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc".

El Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic i d'origen nigerià, Justin va cursar bona part de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. En record a la memòria d'aquest jugador i amb l'objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va sorgir aquesta iniciativa.

La Llei 11/2014, del 10 d'octubre, vetlla per desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI i evitar-los situacions de discriminació i violència, per assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat. La Llei introdueix criteris d'acció positiva contra qualsevol mena de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere en les activitats, esdeveniments i instal·lacions esportives.

Patrocinadors
Col·laboradors